domingo, 9 de junio de 2013

I CORREFOC I TABALADA PEL BARRI FALGUERA

I CORREFOC I TABALADA PEL BARRI FALGUERA 2013


Com molts de vosaltres ja sabreu, aquest dissabte passat la nostra colla El Tro de Falguera va organitzar un correfoc i una tabalada pels carrers del barri Falguera en el marc de les Festes de Primavera 2013.

De fet, avui 9 de juny, en que estem escrivint aquesta crónica, celebrem un any del nostre bateig com a colla. 
El balanç de tot aquest any és força possitiu i el resultat es va poder veure aquest passat 8 de juny pels carrers del barri. Tot i la inexperiència, vàrem atrevir-nos a organitzar un correfoc i una tabalada de vuit colles de tabals i set de foc. 
En total més de tres-centes persones que van participar aportant els seus ritmes i exhibicions de foc i dels que vàren gaudir tots els veïns i veïnes del barri, i en especial la canalla.

Entre totes les coses que us podeu imaginar que s’han de preparar i gestionar per tal d’organitzar una activitat d’aquest tipus i dimensions, estava l’elecció del recorregut. 











Volem destacar això perquè una de les coses que teniem ben clares és que la festa havia d’arribar al màxim nombre posible d’indrets del barri, i, sincèrament, creiem que ho vàrem aconseguir.








Així doncs, a la tarda tothom estava concentrat al Parc Falguera per donar inici a la tabalada a les 20 h. 

Així va ser, i les primeres colles van començar a tocar els seus instruments donant ritme pels carrers de Falguera, 
que estàven plens de gent esperant el pas de la comitiva musical.

 Desprès de passar pel carrer Sant Josep fins a Rupert Lladó, ficar-se totes les colles per la Plaça Falguera i 
continuar pel carrer Falguera fins arribar de nou al Parc Falguera, es donava el tret de sortida al correfoc. Colles de diables acompanyats dels seus tabals vàren recorrer pràcticament el mateix recorregut, però aquesta vegada repartint foc per tot arreu. El correfoc va finalitzar a la Plaça Alfons Comín on es va fer una cremada conjunta de totes les colles, i des d’allà tothom es va traslladar a la Plaça Rafael Alberti on van poder prendre un bocata i un refrigeri per recuperar forces.

Per últim, la nostra colla va lliurar a un representant de cada colla un obsequi com a record de la seva participació al nostre correfoc-tabalada. Volem agraïr de manera molt especial a Rakú, obrador creatiu, per haver col·laborat una vegada més amb El Tro de Falguera en la realització de les obres artístiques amb que vàrem obsequiar les colles participants. Gràcies Albert!


En quant a les colles convidades, voldriem agraïr de manera molt especial que haguèssin acceptat la invitació de passar una estona amb nosaltres. Per tant, gràcies a les colles de tabals Cornuts Percussió, Tabalers dels Diables de La Salut, Els Tronats, Tabalers de l’Espriueta, Tabalers de la Garsa, Molta Xamba (Vilanova del Camí) i Boiets Esquitxafocs (Esplugues de Llobregat). Gràcies també a les colles de bèsties la Garsa, la Mula i El Drac de Sant Feliu, així com també a les de diables Petardons i Petardones de Can Calders, Diables de La Salut i Drakadables del Drac d’Or (L’Hospitalet de Llobregat). Esperem que us hagin agradat les festes del nostre barri i en concret la tabalada i el correfoc que vàrem organitzar per a l’ocassió.







Per útim, i acabant ja amb els agraiments i la crónica en sí, voldriem destacar tot l’esforç, dedicació i ganes que els membres de la colla El Tro de Falguera han posat durant els darrers dies i setmanes per tal de fer posible el correfoc i tabalada de les dimensions que vàrem poder veure aquest passat dissabte i fent alhora que les festes del nostre barri d’aquest any 2013 hagin estat de les millors en molts anys. 

De ben segur que qui correspongui ho tindrà ben present de cara l’any vinent.

FOC I SOROLL!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario